Kleermaker van de koning in de problemen

Er pakken zich donkere wolken samen boven het gerenommeerde kledinghuis Arzoni in Zellik, sinds Boudewijn al gekend als de ‘kleermaker van de koning’.

De twintig personeelsleden van Arzoni, gevestigd op de Nieuwe Steenweg in Zellik, zijn sinds enkele dagen afgesneden van verwarming en internet, omdat de rekeningen niet werden betaald.

Officieel is de winkel dicht ‘wegens overlijden’. Zaakvoerder Tim De Dapper benam zich enkele dagen geleden van het leven. Hij werd woensdag begraven.

De Rechtbank van Koophandel van Gent stelde een tijdelijke bewindvoerder aan. Die was donderdag niet bereikbaar.

‘Het personeel is zeer ongerust en blijft volledig in het ongewisse’, zegt ACV-secretaris Paul Corbeel. ‘In het atelier is het amper 13 graden. Bij gebrek aan internet kunnen ook de bestellingen niet worden opgevolgd. De mensen kregen vanuit de holding een spreekverbod opgelegd. Ze vragen zich af hoe dit gaat eindigen en of ze hun loon nog gaan zien.’

Arzoni was steeds een familiebedrijf maar werd in oktober 2012 overgenomen door de Euro Group Holding.

De groep omvat bedrijven als Euro Workwear Group, UDC Corporate Fashion, Euro Renting Group en Euro Fire Group, allemaal bedrijven van Tim De Dapper en gevestigd in Gent-Zeehaven.

Hofleverancier af

De bekendmaking van de nieuwe lijst met hofleveranciers deze week, waarin Arzoni niet meer voorkomt, was al een veeg teken.

Arzoni was immers jaren de hofleverancier van uniformen voor het Belgische koningshuis.

Ook het uniform waarin koning Filip op 21 juli zijn eed aflegde (foto) komt van dit Zellikse kledinghuis.

Arzoni werd in 1957 opgericht door de Brusselse kleermaker Robert Bellefond. Het atelier in Zellik bestaat sinds 1975.

Het bedrijf kreeg in 1995 het statuut van ‘gebrevetteerd Belgisch hofleverancier’.

Het levert alle mogelijke uniformen en toebehoren voor politie, leger, magistraten, advocaten en alle instanties en bedrijven met eigen maat- of confectiepakken. Ook voor ceremoniekledij is Arzoni een vertrouwde naam.

De laatste jaren verhuisden delen van de productie naar lage loonlanden.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk
Activiteiten van uw vereniging gratis in onze agenda? Klik hier!