Geen nieuwjaarsvuurwerk meer in Asse

Het gemeentebestuur van Asse biedt op 1 januari 2014 geen nieuwjaarsvuurwerk meer aan.

‘We moeten, net zoals de andere 587 Belgische gemeentebesturen, de volgende jaren aanzienlijk besparen om een evenwichtig financieel beleid te kunnen handhaven’, luidt het in een mededeling van het bestuur.

‘We nemen met kritische blik een aantal evenementen onder de loep en lassen samen met de administratieve diensten een besparingsronde in. Het college van burgemeester en schepenen besliste alvast om op 1 januari 2014 geen vuurwerk en receptie te laten plaatsvinden.’

Het nieuwjaarsvuurwerk in Asse was op 1 januari 2006 bedoeld als een eenmalig initiatief ter gelegenheid van de start van het jubileumjaar voor 50 jaar Hopduvel in Asse. Het vuurwerk en de receptie werden echter een jaarlijks gebeuren, met de hulp van het Hopduvelcomité.

Enkel in 2012 kon, omwille van de weersomstandigheden, geen vuurwerk worden afgeschoten.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk