Weggeefwinkel Asse opent deur

Asse krijgt vanaf volgend weekend een Weggeefwinkel. Een weggeefwinkel is een plek waar je bruikbare – en dus enkel bruikbare – spullen naartoe kunt brengen en/of spullen die je nodig hebt gratis mag komen halen.

Het initiatief gaat uit van de nieuwe burgerbeweging Transitie Asse en de vzw Waarom Niet. Weggeefwinkels ontstonden lang geleden al in Zweden en Italië. Nederland telt er een 40-tal, Vlaanderen een tiental. ‘Het experiment staat nog in zijn kinderschoenen, maar met wat goede wil kan het slagen’, zegt Reinout Keymolen.

De Weggeefwinkel Asse komt op het Gemeenteplein 8, naast ’t Smiske, in het vroegere café Tunnel. Dat pand is thans eigendom van Haviland, maar de directie gaf (mondeling) toestemming om het te gebruiken, zolang de afbraak niet aan de orde is.

‘Door de beperkte ruimte is vooral klein huishoudelijk materiaal, kledij en schoenen in draagbare staat en werkmateriaal welkom. Grotere spullen kun je aanprijzen via de facebookpagina ‘facebook.com/weggeefwinkelAsse’ en thuis laten afhalen door wie eerst reageert.’

De winkel opent op de Dag van de Klant, zaterdag 21 september van 10 tot 16 uur en op autoloze zondag, 22 september van 10 tot 18 uur.

Voorlopig is de weggeefwinkel enkel open elke derde zaterdag van de maand tussen 14 en 18 uur. Je kunt ook op afspraak komen via 0479-29.90.09 (Reinout) of transitieasse@yahoo.com.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk