't Gastenhuis zet dagverzorging in de kijker

Het OCMW dagverzorgingscentrum ‘t Gastenhuis in Asse bestaat intussen al ruim een jaar – het opende begin mei 2012 – en dat wordt van 7 tot 11 oktober in de kijker gezet. ’t Gastenhuis biedt overdag opvang met een zinvolle dagbesteding en verzorging aan ouderen zodat zij de mogelijkheid krijgen om langer zelfstandig thuis te blijven.

Anderzijds kan het ook ondersteuning geven aan familie en/of mantelzorgers. Bij de activiteiten wordt veel aandacht gegeven aan het stimuleren en onderhouden van de fysieke en cognitieve vaardigheden door middel van aquagym en geheugenoefeningen.

Wie het leven in een dagverzorgingscentrum eens van nabij wil zien of vragen heeft over wat je er kan van verwachten, is in de week van 7 oktober tot en met vrijdag 11 oktober welkom tussen 9.30u en 11.30 uur en van 14 tot 16 uur in ’t Gastenhuis, in de Tuinwijk tussen het oude en het nieuwe OCMW woonzorgcentrum.

Inlichtingen op 02-452.80.67 hedwig.bosch@ocmw-asse.be.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk