Nieuwbouw jeugd Liedekerke krijgt Vlaams geld voor speelgroen

Het toekomstige gemeentelijke jeugdcentrum op de Heuvelkouter in Liedekerke is door Vlaams minister Joke Schauvliege (CD&V) geselecteerd als een van de vijf projecten voor de ‘aanleg van speelgroen voor jeugdgroepen’. Het project krijgt een subsidie van maximum 10.000 euro.

Het nieuwe jeugdcentrum komt tussen de sporthal en het zwembad en wordt de toekomstige thuis voor de Liedekerkse Chiro en de speelpleinwerking.

Het project ‘Speelgroen’ was een oproep van de Vlaamse minister van Leefmilieu, Natuur en Cultuur om ‘speelterreinen om te toveren tot een groen avontuur’. Het project is bedoeld om jeugdverenigingen te stimuleren om hun terrein op een avontuurlijke en natuurrijke manier in te richten. Twintig jeugdgroepen stuurden een ontwerp in. Vijf van hen, waaronder het Liedekerkse project, vallen nu in de prijzen.

Beplantingsplan

Een jury van experts vergeleek de ingediende project op kwaliteit en hield ook rekening met het onderscheid tussen grote en kleine, landelijke en stedelijke projecten. Ook het medegebruik van het terrein door andere jeugdverenigingen speelde een rol in de beoordeling.

De andere winnende projecten zijn in Genk, Broechem (Ranst), Geetbets en Peer.

Studenten uit de opleiding tuin- en landschapsarchitectuur van de Hogeschool Gent gaan nu een ontwerp en een beplantingsplan maken waarin de ideeën van de leiding en leden van de bekroonde verenigingen worden omgezet.