FOTO'S: Wielerlegendes steunen hartpatiƫnten

Een vijftigtal fietsers van de Hartpatiƫntenvereniging Aalst (HARVA) van het OLV-ziekenhuis Aalst-Asse-Ninove maakte dinsdag, samen met een reeks ex-wielercoryfeeƫn, een fietstocht tussen de campus Aalst en campus Asse en weer terug.

Het is een van de activiteiten tijdens de Week van het Hart. Oude(re) wielergloriĆ«n als Lucien Van Impe, Willy Teirlinck, Roger Rosiers, Mario De Clercq en Theo Verschueren, aangevuld met Familie-acteur en fervent wielertoerist Jef De Smedt, wilden hiermee de hartpatiĆ«nten een ‘hart onder de riem’ steken bij hun revalidatie, waarbij het fietsen een belangrijk onderdeel is.

In de campus Asse bracht het gezelschap een bezoek aan de eerder dit jaar ingerichte nieuwe cardiorevalidatiezaal in de kelderverdieping. Voordien moesten hartpatiƫnten voor hun revalidatie naar Aalst. Nu kan dat ook volwaardig in de campus Asse.

De revalidatiesessies vinden telkens plaats in teams van zeven patiƫnten, om vlot te kunnen afwisselen tussen de verschillende fitness- en oefentoestellen.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk