FOTO'S: Wielerlegendes steunen hartpatiënten

Een vijftigtal fietsers van de Hartpatiëntenvereniging Aalst (HARVA) van het OLV-ziekenhuis Aalst-Asse-Ninove maakte dinsdag, samen met een reeks ex-wielercoryfeeën, een fietstocht tussen de campus Aalst en campus Asse en weer terug.

Het is een van de activiteiten tijdens de Week van het Hart. Oude(re) wielergloriën als Lucien Van Impe, Willy Teirlinck, Roger Rosiers, Mario De Clercq en Theo Verschueren, aangevuld met Familie-acteur en fervent wielertoerist Jef De Smedt, wilden hiermee de hartpatiënten een ‘hart onder de riem’ steken bij hun revalidatie, waarbij het fietsen een belangrijk onderdeel is.

In de campus Asse bracht het gezelschap een bezoek aan de eerder dit jaar ingerichte nieuwe cardiorevalidatiezaal in de kelderverdieping. Voordien moesten hartpatiënten voor hun revalidatie naar Aalst. Nu kan dat ook volwaardig in de campus Asse.

De revalidatiesessies vinden telkens plaats in teams van zeven patiënten, om vlot te kunnen afwisselen tussen de verschillende fitness- en oefentoestellen.


Samen vanuit Asse/Merchtem/Opwijk naar de Bellekouterhal in Affligem rijden voor je boosterprik?

De komende weken maken dagelijks honderden mensen deze verplaatsing. Maar omdat dit niet voor iedereen evident is, lanceert Goeiedag een eenvoudige tool waar inwoners van Asse, Merchtem en Opwijk zich kunnen opgeven indien je iemand kunt meenemen of indien je op zoek bent naar vervoer. Ga naar onze speciale pagina boosterprik-AMO voor alle info.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...