FOTO'S: Wielerlegendes steunen hartpatiënten

Een vijftigtal fietsers van de Hartpatiëntenvereniging Aalst (HARVA) van het OLV-ziekenhuis Aalst-Asse-Ninove maakte dinsdag, samen met een reeks ex-wielercoryfeeën, een fietstocht tussen de campus Aalst en campus Asse en weer terug.

Het is een van de activiteiten tijdens de Week van het Hart. Oude(re) wielergloriën als Lucien Van Impe, Willy Teirlinck, Roger Rosiers, Mario De Clercq en Theo Verschueren, aangevuld met Familie-acteur en fervent wielertoerist Jef De Smedt, wilden hiermee de hartpatiënten een ‘hart onder de riem’ steken bij hun revalidatie, waarbij het fietsen een belangrijk onderdeel is.

In de campus Asse bracht het gezelschap een bezoek aan de eerder dit jaar ingerichte nieuwe cardiorevalidatiezaal in de kelderverdieping. Voordien moesten hartpatiënten voor hun revalidatie naar Aalst. Nu kan dat ook volwaardig in de campus Asse.

De revalidatiesessies vinden telkens plaats in teams van zeven patiënten, om vlot te kunnen afwisselen tussen de verschillende fitness- en oefentoestellen.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...