Nieuwe afritten E40 in Affligem vanaf donderdag in gebruik

Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt sinds maart 2023 aan een nieuw keerpunt (rotonde) aan de E40 in Affligem. Het nieuwe keerpunt moet ervoor zorgen dat de verkeersdrukte op de afritten en de brug over de E40 vermindert. Op 31 augustus eindigen de werken en wordt het nieuwe keerpunt officieel geopend. 

Het project

In de oude situatie had de brug over de E40 twee kruispunten met verkeerslichten. Het verkeer dat vanuit Brussel kwam en in Affligem de snelweg verliet, moest wachten aan de verkeerslichten om linksaf te rijden naar Liedekerke of Hekelgem.

Omdat de afrit de laatste jaren volledig volliep, verlengde Wegen en Verkeer verschillende keren de “groentijd” voor dat verkeer (dat vanuit Brussel komt en in Affligem aan de afrit linksaf draait). Uiteindelijk evolueerde de situatie zo dat de verkeerslichten niet meer volstonden om de file op de afrit tegen te gaan.

Daarom werd er de afgelopen maanden een nieuw keerpunt aangelegd, ter hoogte van de Molenstraat (N208). Na afloop van de werken zullen twee verkeersstromen via het nieuwe keerpunt rijden: het verkeer dat vanuit Brussel komt en richting Liedekerke en Hekelgem wil rijden, en het verkeer dat vanuit Liedekerke komt en de oprit van de E40 richting Gent wil nemen.   

Topartikels bij Goeiedag.be