Sinksenkermis heeft alweer heel wat in petto

Het verlengde Pinksterweekend staat opnieuw voor de deur en dat staat in Affligem altijd in het teken van de Sinksenkermis. Naast de kermis staan er met verschillende optredens, een tractortreffen en een hypnoseshow heel wat dingen op het programma.

De inwoners van Hekelgem en bij uitbreiding Affligem kijken ieder jaar reikhalzend uit naar de Sinksenkermis. Ook dit jaar staan er gedurende vier dagen weer tal van activiteiten op het programma. Op vrijdag 26 mei trapt Team Patro Meander het weekend af met een gratis optreden van charmezanger Jacques om 20 uur.

Op zaterdag gaan de deuren van de Patro al om 13.30 uur open voor kinderclown en -animator Jo De Rijck. ‘s Avonds doet hij zijn trucjes nog eens over voor de volwassenen in een spetterende comedy-, magie- en hypnoseshow. In zijn zog geven enkele andere comedians een korte try-out.

Zondag viert wandelclub De Pajotten 50-jarig bestaan met de Sinksentocht. Je kan de verschillende wandelingen tussen 5 en 31 kilometer starten tussen 7 en 15 uur in de cultuurzaal van de Bellekouter. Vanaf 9 uur verzamelen aan de Patro ook tientallen oldtimertractoren voor een voor een rondrit van een zeventigtal kilometer georganiseerd door de vzw Sinksen Herleeft. De tractoren komen rond 17 uur terug aan. Wie liever niet gaat wandelen of geen tractor heeft, kan aan de Patro vanaf 13.30 uur van het kioskconcert van de Koninklijke Fanfare De Katholieke Gilde Hekelgem.

Pinksteren zou geen hoogdag zijn zonder de traditionele mis en begankenis op Pinkstermaandag. Wie nadien dorst of een hongertje heeft, kan in de Patrotuin terecht bij de Vrienden van de Patro of op de parking van de Patro bij het scoutscafĂ© van de Open Scouts Pajotten Hekelgem. De hele dag door is er ook kinder- en muzikale animatie. Frituur ‘t Genieterken organiseert dan weer een rommelmarkt in de Fosselstraat, Pastorijweg en Kruisweg tussen 10 en 15 uur. De kermis op het Kerkplein is het hele weekend doorlopend open.

Topartikels editie Ninove-Dender