Grondige opfrisbeurt voor kerkhof Teralfene

Het kerkhof van Teralfene kreeg onlangs een grondige opfrisbeurt. De paden tussen de graven werden ingezaaid, binnenkort wordt de parking nog heraangelegd. Eerder werden de kerkhoven van Essene en Hekelgem al onder handen genomen.

Wie dezer dagen de kerkhoven in Affligem bezoekt, zal opmerken dat ze alle drie een grondige opfrisbeurt kregen. “Eerder werd het kerkhof van Essene en Hekelgem al opgefrist, onlangs was het de beurt aan dat van Teralfene. Dit past allemaal in ons meerjarenplan waarin staat dat we onze kerkhoven willen vergroenen”, zegt schepen van Openbare Werken Tim Herzeel (Open VLD)

In Teralfene werd de grijze steenslag tussen de graven weggehaald. “Die was niet meer mooi en bovendien wilden we op het kerkhof een soort van parkplek creĂ«ren in een mooie, groene omgeving waar bezoekers rust en troost kunnen vinden”, zegt de schepen. Er werd een harde bodem met steenslag aangelegd die nadien ingezaaid werd. Nu het gras mooi door begint te schieten, krijgt het kerkhof stilaan een Engels-Amerikaanse sfeer.

Nu een groot deel van het kerkhof werd ingezaaid, is het ook makkelijker te onderhouden. “We mogen geen gebruik meer maken van chemische onkruidbestrijdingsmiddelen en ook de gasbrander is niet goed voor het milieu. Daarom is het makkelijker om regelmatig het gras te maaien”, aldus Tim Herzeel.

De kostprijs voor deze vergroening is ongeveer 52.500 euro. De parking van het kerkhof van Teralfene zal in het voorjaar van 2023 nog heraangelegd worden. Het kerkhof van Essene zal nog een herdenkingswand krijgen voor crematies en sterrenkindjes.

Topartikels editie Ninove-Dender