Burgemeester Walter De Donder wil CD&V voorzitter worden in Vlaams -Brabant.

Walter De Donder, burgemeester van Affligem en Studio 100-acteur, doet een gooi naar het voorzitterschap van CD&V in Vlaams-Brabant. Hij wil zo de Beerselse Katrien Van Kriekinge opvolgen. Zijn kandidatuur komt er zo’n twee jaar nadat hij zich kandidaat stelde om nationaal voorzitter van CD&V te worden, een verkiezing waarbij hij als derde eindigde.

Walter De Donder is zeer strijdvaardig. “Vertrekkend vanuit de kleine gemeenschap Affligem wil ik mij engageren voor Vlaams-Brabant”, zegt hij. “Alle dagen zie ik de noden en de wensen van onze kleine gemeenschap. Burgemeester zijn is een voorrecht, ik besef dat elke dag. De taak van burgemeester neemt veel van je energie en vraagt veel van je tijd. Maar door te geven krijg je zoveel terug van de mensen. De Donder is sinds 2019 ook voorzitter van intercommunale Haviland, dat 35 gemeenten uit Halle-Vilvoorde telt. “Een samenwerking om de problemen uit de hoofdstad waarmee we kampen aan te pakken”, zegt hij. “Die problemen stellen zich op vlak van huisvesting, onderwijs, integratie, mobiliteit,… Er is vandaag een realistisch potentieel voor CD&V. Ondanks onze lage score is er een solide basis voor een centrumpartij”, zegt hij nog. Net zoals ik dat in Affligem doe, wil ik mijn schouders zetten onder een project voor een sterker CD&V in Vlaams-Brabant.” Zijn kandidatuur komt er zowat twee jaar nadat hij zich kandidaat stelde om nationaal voorzitter van CD&V te worden. Coens haalde het bij die tweede ronde uiteindelijk van Mahdi. Nadat De Donder zijn kandidatuur indiende kreeg hij veel kritiek binnen de partij met een filmpje over de migratieproblemen en daarbij als voorbeeld gaf dat wijken in Antwerpen volledig ontvolkt zijn. Een uitspraak waar hij ook vandaag nog steeds achter staat.

Topartikels bij Goeiedag.be