Johny van café Dachterdeer kiest voor andere oorden

Sinds kort staan de gronden van café Dachterdeer in de Langestraat in Hekelgem te koop. Volgens uitbater Johny Vermoesen zal dat voor zijn trouwe klanten echter geen verrassing zijn, want hij koesterde al langer een cafédroom in Frankrijk.

Verrassend en toch ook weer niet: sinds kort biedt immokantoor De Ras de gebouwen waarin onder meer café Dachterdeer in de Langestraat in Hekelgem gevestigd is, te koop aan. “De trouwe klanten weten al langer af van onze andere plannen en de verkoopborden hangen ondertussen aan de gevel, voor de meesten is het dus niet langer een verrassing dat we ons café willen verkopen”, zegt uitbater Johny Vermoesen. En niet enkel het café maar ook de woning aan het café worden nu aangeboden als bouwgrond. “Het staat te koop als projectgrond, maar de koper kan hier nog alle richtingen mee uit. Voor alle duidelijkheid: in de prijs zit onze inboedel of de overname van het horecamateriaal niet inbegrepen. Dat hebben we namelijk nog nodig voor ons nieuwe project. De projectgrond staat te koop voor 350.000 euro.”

Johny en zijn vrouw Priscilla en zoontje Nolan koesteren al langer de droom om in Frankrijk te gaan leven en werken. Ook bordercollie Saiko verhuist mee. Twee jaar geleden verwierf de hond nog enige faam nadat hij een gewapende overvaller het café uit joeg. “Sinds 28 mei 2004 houd ik hier café Dachterdeer open. Maar nu zijn we op zoek naar iets in Frankrijk. Door corona loopt dat niet vlot maar we zijn nog altijd op zoek naar iets in de regio Normandië. Er is voorlopig geen haast bij, behalve als het café snel verkocht zou worden natuurlijk.”

Door corona blijft het café momenteel wel nog gesloten, al verkoopt Johny wel biermanden om de pijn wat te verzachten. Wordt het dan een afscheid in mineur van café Dachterdeer? “Van zodra het opnieuw mag en het café is nog niet verkocht, dan gaan we opnieuw open. Maar de kans bestaat dus dat we hier niet meer heropenen als de coronapandemie niet snel achter de rug is”, aldus Johny. De vaste klanten zullen dan maar naar Frankrijk moeten afzakken want ook daar wil Johny een café openen. “Het wordt een Belgisch café met voornamelijk Belgische streekbieren. Ook bier van onze Affligemse hobbybrouwers zal ik er verkopen.”

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...