Burgemeesters op de step

Je ziet het niet zo gauw: zeven burgemeesters die uitgelaten langs een drukke verkeersader steppen. Toch kon je het maandagmorgen meemaken dat zeven CD&V-burgemeesters in een gezamenlijke actie de Vlaamse overheid erop wezen dat er naast megaprojecten als de Oosterweelverbinding ook tallozen noodzakelijke ‘kleinere’ projecten zijn die de leefbaarheid van de gemeenten en de algemene mobiliteit moeten bevorderen.

De burgemeesters van Bever, Herne, Galmaarden, Gooik, Liedekerke, Asse, Ternat, Roosdaal en Affligem ondersteunen de actie. Zeven reden op de step. De collega’s van Bever en Galmaarden konden niet aanwezig zijn.

Met hun actie vroegen ze aandacht en middelen voor hun regionale of gemeentelijke projecten. De gemeentes van het Pajottenland willen graag een fietssnelweg, een betere doorstroming van het verkeer en een beter openbaar vervoer in de regio. Asse ‘smeekt’ om de realisatie van een Rondweg, Ternat verslikt zich elke morgen in de doortocht van wagens en vrachtwagen op weg naar de Ring en Affligem maakt zich zorgen over de invalswegen en wacht nog steeds op een brug over de E40.

REGIO Burgemeesters 2 REGIO Burgemeesters 3

Topartikels bij Goeiedag.be