Paul Geeraerts vierde 400ste gemeenteraad

Paul Geeraerts (LB), oud-schepen en momenteel voorzitter van de Affligemse gemeenteraad, sloot de gemeenteraad dinsdag af met een verrassingsdrink. Hij had immers uitgevlooid dat hij al voor de 400ste keer de gemeenteraad had bijgewoond.

Geeraerts is dan ook al een ancien, want hij legde op zijn 21ste de eerste keer de eed als raadslid af op 1 januari 1971, toen nog voor de Driespartij in de gemeente Teralfene. Nadien legde hij in de fusiegemeente nog zeven keer de eed af voor de CVP, CD&V en thans de Lijst Burgemeester.

Paul Geeraerts“In al die jaren waren er overigens 424 gemeenteraden, maar in de beginjaren studeerde ik nog, waardoor ik vaker afwezig was”, vertelt Paul. “Ik heb enkele maanden geleden alle notulen van de laatste 46 jaar gemeenteraden doorgenomen. Ik had zo een vermoeden, maar ik wou er zeker van zijn. Voor Affligem zal het wel een record zijn.”

Geeraerts maakte in 45 jaar heel wat mee. “Toch ook drie keer slapeloze nachten. Een eerste keer toen boze inwoners van Essene mijn tuin naar de vaantjes maakten en ik mijn auto bij mijn moeder ging verstoppen. Een tweede keer toen mijn collega’s in het schepencollege unaniem beslisten om klacht tegen mij in te dienen wegens zogenaamde laster en eerroof. En de derde keer in de nasleep van de verkiezingen van 2006 toen ik alle administratieve rechtbanken heb gezien tot de Raad van State toe. Ik heb het allemaal overleefd, sans rancune.”