Pater Hugo met pensioen, maar blijft priester

Pater Hugo De Bauw, al jaren de pastoor in de parochies Krokegem (Asse), Asse-Terheide en Essene (Affligem), werd op 29 juli 75 jaar. Dat betekent dat hij officieel met pensioen moet.

In Terheide en Krokegem wordt hij vervangen door deken Marc Boulanger, in Essene neemt Sven Bosmans, pastoor in Liedekerke, Teralfene en Hekelgem, over.

Die vervanging gebeurt wel enkel op papier, want in de praktijk doet pater Hugo nog gewoon voort, niet in het minst omdat beide vervangers hun handen al meer dan vol hebben met hun andere parochies.

Hugo De Bauw is eigenlijk pater bij de Missionarissen van het Heilig Hart, dat tot voor enkele jaren ook een klooster had in Walfergem, maar zelf woont hij als parochiepriester al bijna veertig jaar op de Dendermondsesteenweg in Asse-Krokegem.

In 1979 werd hij aangesteld als parochiepriester in Krokegem, in de volgende jaren kreeg hij ook de parochies Terheide en Essene onder zijn hoede. In Krokegem behoort hij, samen met zijn vier honden, tot het vaste straatbeeld en daar blijft hij ook wonen.

Pater Hugo wordt gevierd met een feestelijke eucharistieviering in de kerk van Krokegem op vrijdag 2 september om 19 uur samen met zijn twee opvolgers en de nog resterende vroegere paters van Walfergem. De viering wordt opgeluisterd door het versterkte Sint-Hubertuskoor. Nadien is er in de parochiezaal van Krokegem een receptie met gelegenheidswoordjes.

Topartikels bij Goeiedag.be