Truckers voeren langzaamaanactie op E40

Op de E40 tussen Groot-Bijgaarden en Affligem werd deze voormiddag actie gevoerd door vrachtwagenchauffeurs die protesteren tegen de nieuwe kilometerheffing.

Een colonne vrachtwagens verzamelde rond 8.30 uur in Groot-Bijgaarden en reed vanaf daar zeer traag over de drie rijstroken tot in Affligem.

Daardoor ontstond al snel een file richting Aalst en een kijkfile in de richting Brussel. Het tijdverlies in beide richtingen liep op tot een uur. Ook op de lokale parallelwegen was het erg druk.

In Affligem namen de protesterende truckers de afrit en keerden ze opnieuw richting Groot-Bijgaarden. Rond 11.30 uur was de hinder voorbij.

Aanleiding van de acties is de invoering van de kilometerheffing voor vrachtwagens. De actie ging blijkbaar uit van slechts een tiental voornamelijk Waalse truckers.

De actievoerders kregen alvast te horen dat een herhaling van hun actie uit den boze is. De gouverneur van Vlaams-Brabant gaf opdracht aan de wegenpolitie om onmiddellijk boetes uit te schrijven bij volgende acties. Op de snelwegen is het immers verboden om trager te rijden dan 70 km per uur.

Topartikels bij Goeiedag.be