Franse dieven opgepakt in Affligem

De politie pakte in Affligem vorige week dinsdag vier jonge Fransen op. Ze hadden hun auto in de prak gereden op de E40 ter hoogte van Affligem en probeerden in de buurt dan maar een andere auto te stelen.

Vier jonge Fransen Рtwee mannen en twee vrouwen Рhadden op de E40 richting Brussel met hun wagen een vaste hindernis aangereden. Het voertuig bleek niet meer rijvaardig en dus lieten ze het achter.

Ze begaven zich te voet naar de nabijgelegen Bellekouter waar ze via de tuin van een woning in de garage, die niet op slot was, een schroevendraaier stalen. Daarmee probeerden ze de achterdeur van de woning open te breken, wat niet lukte.

Op de oprit van de woning konden ze zich toegang verschaffen tot de auto van de bewoners. Daar stalen ze een sleutelbos en een jas. De bewoners werden echter gealarmeerd en daarop namen ze te voet de vlucht.

In de Bellestraat werden de vier onderschept door een ploeg van de federale wegpolitie die was opgeroepen voor het verkeersongeval en op zoek was naar de inzittenden.

De verdachten werden overgedragen aan de lokale politie van Tarl. In de broekspijp van één van de verdachten werd de gestolen sleutelbos gevonden. De gestolen jas werd later teruggevonden.

De vier ontkenden hun betrokkenheid bij de feiten. Het parket van Halle-Vilvoorde besliste de twee mannen voor te leiden. De vrouwen mochten beschikken omdat niet kon bewezen worden dat ze hadden deelgenomen aan de diefstal.