Extra politiecontroles in maart

De politiediensten in onze provincie gaan volgende maand extra controles uitvoeren op de gordeldracht en het rijden onder invloed.

Bij 13 procent van de ongevallen vorig jaar in Vlaams-Brabant bleek achteraf dat de bestuurder gedronken had. Rijden onder invloed blijft dus een belangrijke oorzaak van ongevallen in het verkeer. Met de extra controles in maart wil de provincie dat cijfer naar beneden halen.

Het dragen van de gordel is dan weer bepalend voor de gevolgen van een ongeval. Want wie zijn gordel niet draagt, brengt niet alleen zichzelf maar ook de andere inzittenden in gevaar bij een ongeval. Maar toch wordt daar te weinig bij stil gestaan.

Dat blijkt uit de resultaten van specifieke controles op de gordeldracht vorig jaar in onze provincie.

Daarbij werden 2555 onmiddellijke inningen en 257 processen-verbaal uitgeschreven. Daarom lanceert de provincie opnieuw de campagne ‘Bij mij ben je veilig’ en worden er extra controles gehouden tijdens de maand maart. Lees er meer over op de website van de provincie.

Topartikels bij Goeiedag.be