Politie Tarl heeft handen vol met dievenbendes

De politiezone Tarl (Ternat, Affligem, Roosdaal, Liedekerke) boekte de voorbije dagen enkele succesjes in haar strijd om inbraken tegen te gaan.

 • Vorige donderdag werden rond 3 uur ’s morgens op de Assesteenweg in Ternat drie verdachten opgepakt, kort nadat onder andere gepoogd werd in te breken in een apotheek op het Marktplein. Het trio was in het bezit van inbrekersmateriaal.
 • Vrijdag rond 17 uur werden op de Brusselbaan in Affligem drie personen onderschept die zich verdacht gedroegen. Ze bleken in het bezit van juwelen en een grote som geld. Op hun adres werden meerdere gsm’s en PC’s aangetroffen.  Het onderzoek naar de herkomst van de voorwerpen loopt nog.
 • In de Stationsstraat in Liedekerke pakte de politie zaterdag rond 16 uur drie bedelaars op. Ze hadden bovendien de buit bij van een winkeldiefstal. Alle opgepakte verdachten werden telkens ter beschikking gesteld van het Parket Halle-Vilvoorde.

Niettemin was de politiezone Tarl de afgelopen dagen alweer uitgebreid het doelwit van inbrekersbendes. Vooral Sint-Katherina-Lombeek zat in het oog van de storm. Een overzichtje:

 • Donderdagnacht kreeg het pas vorige week geopende restaurant NoNon in de Sluisvijverstraat in Sint-Katherina-Lombeek al af te rekenen met inbrekers. Ze gingen aan de haal met het wisselgeld van de kassa, een paar honderd euro.
 • Het cultuurcentrum De Ploter in de Kerkstraat kreeg zelfs twee nachten op rij – woensdag- en donderdagnacht – inbrekers over de vloer, telkens via de venster aan de achterkant. Woensdagnacht werd in de onthaalruimte de kluis meegenomen. Donderdagnacht was er geen buit, al hadden de inbrekers wel de computerschermen uit de onthaalruimte klaargezet om mee te nemen. Mogelijk werden de dieven opgeschrikt en hadden ze geen tijd meer om de buit mee te nemen.
 • In de basisschool De Droomgaard in de Meersstraat werden in dezelfde nacht enkele ramen opengebroken en werden de burelen doorzocht. Zelfs in het gebouw van de kleuters werd ingebroken. Er werd een flatscreen meegenomen. In hun vlucht lieten de daders een laptop achter op de speelplaats.
 • Ook in de Affligemstraat werd ingebroken in een winkel. De kassa werd leeggehaald, een portefeuille werd gestolen en de leefruimte doorzocht.
 • In de Processiestraat werd een dubbele keukendeur gekraakt. De buit is nog niet gekend.
 • In de deelgemeente Wambeek waren er dezelfde nacht twee inbraken in de Potgieter. In een eerste woning werden ze door het lawaai betrapt door de bewoonster en vluchtten. Bij de buren werd een gaatje geboord in het raamkozijn van de slaapkamer. Er is een fotoapparaat en een laptop weg.
 • Het jeugdcentrum Puls in de Van Cauwelaertstraat kreeg zaterdagnacht inbrekers op bezoek. In de vergaderzaal werd een hoeveelheid drank gestolen. In het jeugdhuis werd een zijraam opengeduwd. Verschillende kasten werden doorzocht. Er is 600 euro gestolen.

Ook in Affligem en Roosdaal noteerde de politie enkele feiten:

 • Op drie plaatsen in de Langestraat in Hekelgem werd vorige week ingebroken in tuinhuizen. De daders gingen er telkens vandoor met veel werkmateriaal.
 • In de Berchemstraat in Roosdaal werd donderdagnacht ingebroken in een woning in aanbouw. Het werktuig bleef in het cilinderslot van de voordeur steken.

De politie roept op om verdachte handelingen en verdachte voertuigen onmiddellijk te blijven melden via de noodnummers 101 en 112.