Politie TARL waarschuwt voor stelende zigeunermeisjes

De politie Tarl waarschuwt voor Oost-Europese zigeunermeisjes, ongeveer zestien jaar, die om geld vragen of die vragen om een petitie te ondertekenen.

De slachtoffers zijn vaak oudere personen. De politie noteerde in november al vijf gelijkaardige feiten in Ternat (2), Liedekerke (2) en Essene.

De andere feiten in de politiezone Ternat-Affligem-Roosdaal-Liedekerke afgelopen weekend:

  • In de Begonialaan in Teralfene werd vrijdagavond ingebroken in een woning via een raam van de inkomhal. De buit is nog niet gekend.
  • In woning in de Eikauterstraat in Roosdaal werden vrijdagavond een computer, juwelen en identiteitsdocumenten gestolen. De dader(s) braken een zijraam open. Ook in de Kleemstraat was er rond hetzelfde moment een inbraakpoging. De dader(s) werden door de bewoner betrapt bij het openbreken van het rolluik en vluchtten weg.
  • In een woning op de Brusselbaan in Affligem werden juwelen buitgemaakt. De achterdeur werd opengebroken. De feiten werden zaterdag vastgesteld, maar kunnen al afgelopen week zijn gebeurd.
  • Drie daders drongen zaterdag rond 20 uur via een zijraam binnen in een woning in de Statiestraat in Ternat. Ze maakten juwelen buit. Toen de bewoners thuis kwamen vluchtten ze weg. De bewoners konden drie persoonsbeschrijvingen geven aan de politie.
  • In de Affligemstraat in Sint-Katherina-Lombeek werden zaterdagavond juwelen gestolen uit een woning. De achterdeur kregen de daders niet open, een keukenraam konden ze wel openbreken.
  • In de Rodestraat in Teralfene werd zaterdagnacht in een woning ingebroken via een poort. Er zijn juwelen en een geldsom weg.
  • In de Rodestraat in Sint-Katherina-Lombeek klommen in het weekend inbrekers op het dak en braken een badkamerraam open. Ze maakten juwelen en een brandkoffer buit. De inbraak werd zondagnamiddag vastgesteld.