Verkeersdrempel Stuikberg verdwijnt, poorteffecten Bellestraat worden aangepakt

In de Bellestraat in Essene, ter hoogte van de Stuikberg, wordt maandag 9 september de verkeersdrempel verwijderd. Ook de poorteffecten in de Bellestraat worden veiliger gemaakt.

‘Verkeersdrempels waren een aantal jaren helemaal in’, zegt schepen van Openbare Werken Guy Uyttersprot (N-VA). ‘Veel inwoners vroegen ernaar en de gemeentebesturen legden drempels en verkeersplateaus naar eigen goeddunken. Uiteraard zaten we plots met veel drempels die niet aan de voorwaarden voldeden. Met de herinrichting van het kruispunt Bellestraat-Lombeekstraat heeft de verkeersdrempel aan de Stuikberg geen enkel nut meer.’

PARKEERVERBOD

Op 16 september starten de werkzaamheden voor de herinrichting van het kruispunt Bellestraat-Lombeekstraat en Uyttersprot maakt van deze gelegenheid gebruik om gelijklopend enkele werken uit te voeren in de Bellestraat.

Naast het wegnemen van de verkeersdrempel aan de Stuikberg worden ook de poorteffecten aangepakt. Er komt een parkeerverbod na de wegversmalling, hoge beplantingen op de versmallingen worde weggenomen en vervangen door hagen. Voorts komen er hier en daar klinkers, lichtgevende nagels en reflecterende signalisatie.

De politie onderzoekt of een voorrangsregeling kan worden ingevoerd.