Marc Boulanger aangesteld als deken (+ video)

In de Sint-Martinuskerk in Asse werd Marc Boulanger (61), federatiepastoor van Asse en Zellik, vanmiddag officieel aangesteld tot deken van Asse. De feitelijke aanstelling door aartsbisschop Leonard gebeurde al in maart.

De viering werd voorgegaan door hulpbisschop Leon Lemmens en bijgewoond door honderden gelovigen en de priesters en diakens uit de 28 parochies van de federaties Asse, Dilbeek-Schepdaal, Essene, Liedekerke, Ternat en Zellik.

Storm op het meer

De viering zat vol symboliek. Zo koos Boulanger als lezing voor de ontmoeting met Jezus tijdens de storm op het meer van Galilea, als symbool voor de woelige tijden waar de kerk doorheen gaat. De stola kreeg hij van zijn voorganger Jozef De Ridder.

Boulanger besliste ook het stoelgeld van de viering aan het – door noodweer zwaar getroffen – bedevaartsoord in Lourdes te schenken. ‘Mijn moeder en vader hebben hun hart verpand aan Lourdes’, zei de deken. De priesters uit het dekenaat gaven Boulanger als cadeau een fonkelnieuwe kazuifel.

Topartikels bij Goeiedag.be