35 overtreders in Kravaalbos geverbaliseerd na controleactie

Het Agentschap Natuur en Bos voerde samen met de lokale politie Aalst op zondag 10 november een controleactie uit in het Kravaalbos op de grens van Aalst, Asse en Opwijk. In het bos mag gewandeld worden op de daarvoor voorziene paden maar mountainbiken, fietsen, met een quad rijden of paardrijden zijn er verboden. “Toch worden deze regels vaak met de voeten getreden, wat aanleiding gaf tot deze actie. Er werden 35 overtreders gevat. Ze kregen dan ook onmiddellijk een proces-verbaal. Ook enkele personen met loslopende honden en iemand die paddenstoelen plukte werden geverbaliseerd”, klinkt het.

“De paden in het Kravaalbos zijn op de meeste plaatsen te smal voor meerdere vormen van recreatie. De bodem is het grootste deel van het jaar ook te nat voor recreatie zoals paardrijden en mountainbiken. Honden zijn welkom, maar moeten aan de leiband en op de paden blijven. Natuur en Bos en de stad Aalst communiceerden hier de voorbije jaren veel over. Bezoekers die deze regels niet respecteerden, werden hier door de jaren heen door Natuur en Bos herhaaldelijk op aangesproken”, klinkt het bij Natuur en Bos.

Maar omdat de situatie de laatste tijd uit de hand begon te lopen, werd de gezamenlijke controleactie georganiseerd. Heel wat mountainbikers, hondenliefhebbers en ruiters zijn hier evenwel niet over te spreken. Twee ruiters die regelmatig door het Kravaalbos wandelen, hebben op Facebook nu de protestgroep ‘Kravaalbos voor iedereen’ opgericht. Ze stellen vast dat er steeds meer wandelwegen verboden terrein worden voor paarden. Ze willen de belangen van de paardenliefhebbers bundelen en met de juiste instanties in gesprek gaan.

Topartikels bij Goeiedag.be