Celleke Heyvaert nog even rad van tong op haar 105

In het woon- en zorgcentrum Onze-Lieve-Vrouw in Pamel vierde Celle Heyvaert gisteren, op 1 april, haar 105de verjaardag. Celle is afkomstig uit Baardegem, woonde ook een tijdje in Liedekerke en verblijft sinds 2011 in het woon- en zorgcentrum in Roosdaal.

Zelfs op haar 105 is de vrouw nog even rad van tong als ze altijd is geweest. Met haar vlotte babbel en natuurtalent voor het vertellen van verhalen van lang geleden belandde ze vijf jaar geleden ook in het toenmalige tv-programma “Man Bijt Hond”. Ook vandaag onderhoudt ze haar medebewoners nog steeds in het salon van het rusthuis.

Haar recept voor haar hoge leeftijd geeft ze zonder aarzelen  prijs: “Af en toe eens goed vloeken om je miserie te vergeten.”

Celle was twee keer gehuwd. Ze heeft een dochter, intussen ook al 85, een overleden zoon, vier kleinkinderen en twee achterkleinkinderen.

(Foto’s Jacky Delcour)

2017-31-03 Josefa 'Celle' Heyvaert 105 jaar (8)a

Topartikels bij Goeiedag.be