Opnieuw verstoorde busdiensten door dreigingsniveau (update)

In de stelplaatsen Het Rad, Dilbeek, Meerbeke, Asse, Grimbergen en Londerzeel zijn ongeveer de helft van de chauffeurs vanmorgen niet uitgereden.

Dit leidt tot een verstoorde dienstregeling op aan aantal lijnen die Brussel bedienen. Ook een aantal schoolbussen richting Brussel zullen niet uit rijden omdat de scholen daar vandaag nog gesloten blijven. Voor details over de hinder wordt verwezen naar de website www.delijn.be.

Regio Dilbeek

In de hele regio rond Dilbeek is de dienstverlening van De Lijn verstoord. Ongeveer de helft van de bussen is momenteel aan het rijden. Ook op de belangrijke as Brussel-Ninove rijdt 50 procent.

In het Pajottenland verloopt het busaanbod wel normaal en ook op lijn 820, die Dilbeek verbindt met de luchthaven van Zaventem stelt zich geen probleem.

Regio Grimbergen

  • Lijnen 221 t/m 224 (bussen tussen Vilvoorde en Steenokkerzeel, Zaventem en Grimbergen: ongeveer de helft van de ritten worden verzekerd.
  • Lijnen 241 t/m 246 (Brussel-Wemmel): veel hinder; minder dan de helft rijdt.
  • Lijn 240 Brussel-Wemmel rijdt niet.

Beperkte hinder op de lijnen 212, 213 tussen Brussel en Aalst. 7 op 10 bussen rijdt wel.

In de regio Leuven en in het Hageland verloopt alles normaal. Ook de bussen tussen Brussel en Leuven (lijnen 351 & 358) rijden allemaal terug normaal en zijn niet meer beperkt tot Woluwe Dal.

Inschatting voor morgen, woensdag 25 november:

“De meeste chauffeurs hebben aangegeven vanaf morgen hun diensten terug uit te voeren. Een minderheid (inschatting +/- 15 procent) geeft echter aan dat het voor hen niet haalbaar is de hoofdstad te bedienen. De vervoersmaatschappij verwacht dus ook morgen nog hinder, maar wel in mindere mate dan gisteren en vandaag”, aldus Dominique Renders van De Lijn Vlaams-Brabant

De Lijn Vlaams-Brabant zal ook alles in het werk stellen om de schooldiensten te verzekeren zodat de jongeren veilig en wel op school geraken in Brussel als deze opnieuw open gaan.

Meer info vinden reizigers morgenochtend vanaf 6:00 u op de website van De Lijn.

 

Topartikels bij Goeiedag.be