Alle op- en afritten E40 Aalst vandaag opnieuw open

Alle op- en afritten van de E40 in Aalst gaan vandaag al, vroeger dan aangekondigd, terug open.

“We hebben van bij het begin van de werken bij Wegen en Verkeer (AWV) aangedrongen om de hinder voor de automobilisten zo kort mogelijk te houden. Deze fase veroorzaakte meer hinder dan verwacht en AWV vond de aannemer bereid de fasering van de werken aan te passen zodat de E40 opnieuw vlotter bereikbaar is”, reageert schepen Dylan Casaer (SD&P) verheugd.

De nieuwe fase van de werken aan de N45, de heraanleg van de brug over de E40, veroorzaakte heel wat verkeershinder. “AWV beloofde ons van bij het begin uiterst snel te werken om de hinder te beperken”, zegt schepen Casaer.

“De problemen van de voorbije dagen noopten echter tot bijkomende maatregelen. Door een bijsturing van de verschillende fases van werken kan de sluiting van op- en afritten beperkt blijven en gaan ze allemaal morgen terug open voor het verkeer.”

Tekstkarren zullen donderdag aangeven dat het complex terug open is. “Ook de asfalteringswerken in de Villalaan zullen vanavond afgerond zijn. De Villalaan blijft wel afgesloten langs de zijde van de N45 door rioleringswerken. Verkeer dient om te rijden via de Ninovesteenweg (N405) en de rotonde Houten Hand”, legt schepen van Openbare Werken Ann Van de Steen (SD&P) nog uit.

Tussen rotondes Haring en Albatros blijft AWV nog tot ongeveer half november aan het werk. ‘Maar enkel tijdens de asfalteringswerken van de toplaag moeten de N45 en het op- en afrittencomplex nog eens voor een korte periode dicht. Uiteraard communiceren we daar nog op tijd over”, besluit Casaer.

Meer info over de werken op de N45 en alle updates zijn steeds terug te vinden op de website van AWV.