Werken aan school Hofstade gestart

De werken voor de bouw van de nieuwe stedelijke basisschool ’t Hofje aan de Zijpstraat in Hofstade, zijn nu effectief begonnen. In een eerste fase gaan de oude gebouwen tegen de vlakte.

Tenzij er onvoorziene vertragingen zouden optreden, zullen de werken 17 maanden in beslag nemen.

‘Na de oplevering – die voorzien is op 31 december 2016 – worden de nieuwe schoolgebouwen zo snel als mogelijk in gebruik genomen worden. In afwachting heeft de school een onderkomen gevonden in de moderne containerklassen aan het Bruulken, op een steenworp van de huidige schoollocatie. De bouwwerf zal heel wat bedrijvigheid met zich meebrengen, maar we doen er alles aan om de overlast voor de buurtbewoners te beperken, ‘ zegt schepen van Onderwijs Karim Van Overmeire (N-VA).