Jazz Madd met Bram De Looze en Sander De Winne

Na een succesvolle tour met JazzLab Series, het professioneel netwerk voor Belgische jazz, in 2013 hebben de twee jonge jazzmuzikanten Sander De Winne en Bram De Looze beslist nog eens samen als duo een concertreeks te spelen.

Sander De Winne is nog maar 27 jaar, maar de Eeklonaar wordt nu al één van de grote stemmen uit de Belgische jazz genoemd en geniet al enige internationale erkenning. Bram De Looze is ondertussen uitgegroeid tot één van de meest beloftevolle pianisten van ons land. Na een verblijf van bijna twee jaar in de hoofdstad van de jazz, New York, woont hij terug in België.

Voor deze concerten hebben de twee jonge snaken ervoor gekozen bijna enkel heel oude jazzstandards te spelen. Het is vandaag nog maar weinigen gegeven enkel standards te spelen, maar zowel Bram als Sander hebben een enorme affiniteit met de muziek en bewegen zich op een speelse, intense en vooral persoonlijke manier door de prachtige melodieën van een eeuw geleden. Geen ‘oude’ muziek maar een frisse en uitdagende benadering van de jazzstandards. Hun persoonlijke vriendschap vertaalt zich in een avontuurlijk samenspel waarin ze elkaar voortdurend uitdagen, ondersteunen en elkaars spel en zang met voldoende humor aanvullen.

U kunt deze twee talentvolle jonge musici aan het werk zien op  zaterdag 28 februari 2015 om 20 uur in ’t Kasteeltje (Denderleeuw) en op zondag 1 maart 2015 om 11 u in De Bathyscaaf (Aalst) en om 19 uur in de Academie Muziek, Woord en Dans (Ninove). Info en reservatie :   info@jazzmadd.be – 0495 121447.

Topartikels editie Ninove-Dender