Opwijks gemeentelijk administratief centrum dicht vanaf maart

In Opwijk wordt de verbouwing van GAC II (in de volksmond ā€˜de villa va Stouzesā€™) aangepakt vanaf de maand maart. De administratie verhuist naar diverse lokalen in het centrum, de gemeenteraden vinden plaats in de vier ā€˜deelgemeentenā€™.

De gemeenteraad van 25 maart vindt plaats in de parochiezaal van Droeshout. Door de restauratie- en verbouwingswerken moeten de raadsleden noodgedwongen uitwijken naar andere locaties. Er werd gekozen voor een beurtrol in Droeshout (parochiezaal), Mazenzele (Sint-Pieterszaal), Nijverseel (Familieheem) en Opwijk (WZC De Oase). Het betreft hier alle gemeenteraden in 2014.

Ook de administratieve diensten die aan de Ringlaan gevestigd zijn, krijgen elders onderdak. De dienst ā€˜inerne zakenā€™ gaat naar de Marktstraat (GAC I), de diensten ā€˜personeelā€™ en ā€˜financiĆ«nā€™ krijgen onderdak bij de OCMW-administratie (Kloosterstraat 71) en de dienst ā€˜informaticaā€™ gaat naar de Graanzolder van het Hof ten Hemelrijk.

Vanaf 15 maart 2014 hebben alle huwelijken plaats in GAC I (Marktstraat 55). In het voorjaar van 2015 zouden de werken normaal gezien afgerond moeten zijn.