Nieuwe Merchtemnaren ‘smakelijk’ verwelkomd

In de Tuinbouwschool waren alle nieuwe Merchtemnaren uitgenodigd voor een onthaalmoment. Zij konden daar kennis maken met het lokaal bestuur en ook wat opsteken over het reilen en zeilen in de feestgemeente. Burgemeester Maarten Mast en het schepencollege verwelkomden de nieuwe inwoners. Ook heel wat gemeenteraadsleden tekenden present.

De zowat 150 aanwezigen kregen een receptie aangeboden en daarna volgde de speech van de burgemeester. Maarten Mast bracht de aanwezigen wat Merchtemse geschiedenis bij, maakte hen wegwijs in de structuren van de gemeente en stelde ook de beleidsploeg voor.

Daarna was het tijd om een hapje te eten en daar was geen gebrek aan. Er stonden verschillende foodtrucks en een ijskar. Voor de kleinsten was er ook een springkasteel. Bij het vertrek kreeg iedereen ook nog een goodiebag mee van de Tuinbouwschool en een infobrochure van de gemeente. Een entrée die kon tellen en het bleek dat de meeste mensen het leven in Merchtem al goed gewoon zijn en nog belangrijker… dat ze er graag wonen! Dat bleek uit een kleine rondvraag bij de aanwezigen. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk