Man komt om het leven bij graafwerken voor zijn eigen woning.

In de Terlindenweg in Asse is zaterdagnamiddag een man om het leven gekomen bij graafwerken aan zijn eigen woning. De man raakte bedolven onder de aarde toen de wanden van een sleuf het begaven en overleed onmiddellijk ter plekke. Ook een tweede man raakte bedolven, maar die raakte slechts lichtgewond.

Het ongeval gebeurde rond 14 uur in aan een gerenoveerde woning in de Terlindenweg in Asse. “Arbeiders hadden vrijdag een sleuf van drie tot vier meter diep gegraven. Vandaag wilden ze in die sleuf leidingen leggen. Bij het boren in de fundering is de grond beginnen bewegen en is een deel van de sleuf ingestort”, vertelt Sabine Lievens van het parket Halle-Vilvoorde. “Twee mannen bevonden zich op dat moment in de sleuf. Een van hen, de eigenaar van de woning, raakte volledig bedolven. Alle hulp kwam te laat. Uit het onderzoek is gebleken dat het om een ongelukkig arbeidsongeval ging, er was zeker geen kwaad opzet in het spel. De zaak wordt verder overgedragen aan het arbeidsauditoriaat.”

De hulpdiensten kwamen meteen ter plaatse. Het tweede slachtoffer kon wel gered worden, al duurde het anderhalf uur voor de man uitgegraven was. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis, maar is buiten levensgevaar.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk