Verbinding Heldenplein naar Schaarbeeklei op de valreep terug open

De Werkvennootschap meldt dat het op de valreep voor de feestdagen nog gelukt is om te asfalteren op de Schaarbeeklei in Vilvoorde. Hierdoor kon de verbinding tussen het Heldenplein en de Schaarbeeklei vlak voor het bouwverlof opnieuw open voor verkeer.

Het verkeer van en naar de Schaarbeeklei verloopt sinds vrijdag 23 december opnieuw via de tijdelijke verkeerslichten op het Heldenplein en in de Stationlei geldt terug enkelrichting vanaf het station naar het centrum. Tot en met zondag 8 januari liggen de werken stil omwille van het jaarlijks bouwverlof. Na de winterstop is er nog heel wat werk om de huidige werfzone van het Heldenplein af te werken. Afhankelijk van het weer en de levering van de Portugese graniet duurt dit nog vier tot zeven weken. Pas als de hele zuidzijde klaar is, kunnen we het verkeer opschuiven om aan de noordzijde te starten.

Op de eerste werkdag van het nieuwe jaar gaat de op- en afrit van de N260 Brusselsesteenweg met de N211 Rubensstraat dicht voor alle verkeer om de nieuwe infrastructuur te voltooien. Bestuurders moeten er een lokale omleiding volgen.

De werken in de Vlierkensstraat lopen dan weer stilaan op hun einde. We hopen de vernieuwde straat tegen begin februari open te stellen. Na twee weken winterrust start de aannemer op maandag 9 januari met de afwerking van het kruispunt met de Albert I laan en James Ensorlaan. Bij gunstig weer duurt de opbouw tot 28 januari waarna het kruispunt meteen open gaat. Tot dan rij je nog even om via onder meer Belgiëlaan en Medialaan.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise