Fietspaden over 5km aangepakt tussen ‘De Vuist’ en Cargovil

Momenteel worden op de Woluwelaan tussen de rotonde aan de Cokeriestraat (industriezone Cargovil) en ‘De Vuist’ in Vilvoorde in beide richtingen de vrijliggende fietspaden aangepakt.

De huidige enkelrichtingsfietspaden in beton vertonen op verschillende locaties scheuren en niveauverschillen tussen de betonplaten. De betonverharding wordt verwijderd, voegen hersteld en er komt een extra laag asfalt bovenop waardoor het comfort voor de fietsers aanzienlijk verhoogd.

“De fietspaden worden er verbeterd over een totale lengte van bijna 5 kilometer aan fietspaden die aansluiten aan de fietssnelwegen F23 en F1”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open VLD). “In de Vlaamse rand zetten we volop in op het stimuleren van duurzame verplaatsingen en dat met de nodige investeringen in veilige en comfortabele fietsinfrastructuur. Met het verbeteren van de vrijliggende fietspaden langsheen de Woluwelaan zorgen we ook meteen voor connectie tussen twee fietssnelwegen in de buurt: Kanaalroute Noord F23 traject Brussel-Vilvoorde-Boom en de fietsostrade F1 traject Antwerpen-Mechelen-Brussel.3

Fietsers zullen tijdens de werken via een oversteek aan de kruispunten geleid worden naar de overkant waar tijdelijk dubbelrichting gefietst kan worden. Voor doorgaand verkeer wordt ter hoogte van de werfzone telkens één van de twee rijvakken ingenomen. In de andere rijrichting blijven steeds twee rijvakken beschikbaar.

De bushaltes ‘Eppegem Erasmuslaan’ kunnen mogelijk lokaal hinder ondervinden tijdens de werken. Reizigers kijken voor vertrek best even via www.delijn.be/routeplanner voor mogelijke wijzingingen op hun traject. Volgens de huidige planning duren de werken tot eind juni.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise