Mosselkoers voor tweede jaar op rij geannuleerd

Voor het tweede jaar op rij wordt de Mosselkoers in het Vilvoordse gehucht Houtem geannuleerd. Dat laat de organiserende wielerclub ‘Sport voor Allen’ weten. “De onzekerheid is te groot.”

Normaal was de jaarlijkse wielerwedstrijd voor eliterenners op 13 juli toe aan zijn 78ste editie. Vorige jaar werd de Mosselkoers, zoals ze in de volksmond wordt genoemd, echter ook al geannuleerd door de pandemie. Dat scenario herhaalt zich dus nu.

“Vaccinaties zullen zeker helpen en ongetwijfeld wordt het langzaam beter maar de wedstrijd plannen en voorbereiden moeten we nu doen”, zegt voorzitter Luc De Munck van de organiserende wielervereniging Sport voor Allen. “Momenteel zijn er voor ons nog te veel vraagtekens en is de onzekerheid voor deze periode te groot. Het gaat niet alleen over de renners, maar vooral over de toeschouwers en het volksgebeuren. Voor onze wielerclub, onze wedstrijd en onze sponsors zijn het publiek en de ambiance een absolute noodzaak. Pas dan is het zinvol. Onze wedstrijd was de laatste jaren ook vooral succesvol door buitenlandse deelnemers en ook hier blijft er grote onduidelijkheid.”

De Munck besluit op een positieve noot. “We willen nu al meedelen dat we deze unieke traditie verder zetten en duimen voor een nieuwe succesvolle editie op 12 juli 2022.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise