35-jarige man springt met zesjarig dochtertje van viaduct

In de nacht van dinsdag op woensdag is een 35-jarige man uit Willebroek met zijn dochtertje van zes van het viaduct van Vilvoorde gesprongen. Beide zijn overleden.

De politiezone VIMA kreeg iets voor 4 uur een melding dat er een voertuig stond op de binnenring met daarnaast een ladder. “Beneden op het kruispunt van de Harensesteenweg met de Gillekensstraat in Vilvoorde werden twee lichamen aangetroffen”, laat het parket Halle-Vilvoorde weten. “Eén lichaam kon al quasi zeker geïdentificeerd worden als een 35-jarige man uit Willebroek. Hij had zijn identiteitskaart op zak en het aangetroffen voertuig stond ingeschreven op naam van zijn vader. Het andere lichaam betrof het lichaam van een kind en kon op grond van foto’s vermoedelijk worden geïdentificeerd als zijn 6-jarige dochter.”

Het parket Halle-Vilvoorde heeft het labo en de wetsdokter ter plaatse gestuurd, en heeft ook nazicht laten uitvoeren op de adressen van de man, zijn vader, zijn ex-partner (de moeder van het meisje) en het adres van een andere ex-partner waarmee hij nog een 13-jarige dochter heeft. “Dit zeker te zijn dat er geen andere slachtoffers meer waren. Iedereen bleek veilig te zijn. De moeder van het meisje werd door de diensten slachtofferbejegening van de lokale politie verder opgevangen en begeleid.”

Er werd een onderzoeksrechter gevorderd voor moord, lastens de 35-jarige man en een eventuele onbekende dader. Het parket is ter plaatse afgestapt met de onderzoeksrechter, de wetsdokter en het labo afgestapt.

Er wordt actief gezocht naar getuigen en de beschikbare camerabeelden van de wegpolitie worden geanalyseerd. “Het onderzoek zal moeten uitwijzen hoe de feiten zich precies hebben voorgedaan. Er is ook uitgebreid toxicologisch onderzoek bevolen, onder meer om te proberen achterhalen of het meisje nog leefde voor de sprong. Uit de eerste vaststellingen blijkt dat de man alleen gehandeld heeft, maar ook dat wordt nog verder onderzocht.”

Bij de man thuis werd een afscheidsbrief aangetroffen. “Afgelopen maandag bleek de mama van het meisje een aangifte gedaan te hebben bij de politie, omdat ze vreesde dat de man hun kind iets zou aandoen. Het parket van Antwerpen heeft de man toen onmiddellijk laten arresteren en verhoren, maar uit dat verhoor bleken geen verontrustende elementen om te vrezen dat hij inderdaad iets concreets van plan zou zijn. Hij werd dus vrijgelaten na verhoor. Het parket van Antwerpen heeft wel nog sociale onderzoeken bevolen voor het gezin, zodat zij verder opgevolgd konden worden.”

Wie met vragen zit rond zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website www.zelfmoord1813.be

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise