Pjeirefretters op post voor heropening cafés: “Content dat we terug eentje kunnen drinken met de vrienden”

De cafés op de Grote Markt in Vilvoorde hadden deze week meteen goed te doen. Ondanks de ingeperkte capaciteit en de veiligheidsmaatregelen lieten de Vilvoordenaars zich niet afschrikken. Het weer viel al bij al mee dus zelfs op de terrasjes was het nog aangenaam toeven.

Raymond ‘Flyke’ Van Praet liet zich zijn eerste pint sinds lang welgevallen in De Koning Van Spanje. “Ik ben content dat ik hier terug ben en de vrienden kan terug zien. Mekaar een beetje ‘kloten’, dat is ons lang leven. Ik heb hen nog gezien sinds half maart maar dat was dan op straat vanop afstand. We hadden toen al plannen gemaakt om zo snel als mogelijk nog eens eentje te gaan drinken. Hier kom ik graag. Het is een beetje mijn stamcafé. Maar ook in De Luminor, Het Gulden Schaap en Het 13de Gebod drink ik graag een pint. Zondagmorgen spelen we hier normaal ook met de kaart. Daar is ons tafeltje zie. Dat zal nu ook wel terug mogen zeker. Als we niet met genoeg zijn komen we gewoon een pot pakken.”‘

Raymond ‘Flyke’ Van Praet genoot met volle teugen van zijn pint.

Ook in Het 13de Gebod was het al gezellig druk. Guy Citroën (68) laat zich zijn pintje welgevallen. “Normaal kom ik hier drie à vier keer per week. Ik woon over de vaartbrug maar ik kom altijd langs hier als ik ga winkelen. Het is niet enkel om die pint te doen want die kan je thuis ook drinken. Het is ook de gezelligheid, de sfeer, en een ‘klapke’ doen met de vrienden en kennissen die je hier altijd treft. Ik heb er dus wel naar uitgekeken. Corona schrikt mij niet af. Ik ben niet in mijn kot gebleven en ben altijd gaan wandelen en fietsen ooit. Ik ben zelfs 2kg verloren. Ik heb mij nog nooit zo goed gevoeld (lacht). Ik hou mij aan de afstandsregels maar ik ben geen freak. Met een mondmasker zul je mij niet zien rondlopen. Alles is hier goed geregeld dus ik voel mij zeker veilig.”

Ook Sandra Egels (53) en Christian Maes (54), de uitbaters van café Luminor, zaten maandag al op het terras van hun collega. “Wij openen pas woensdag. Dus we komen al eens zien hoe goed onze vrienden in de horeca het geregeld hebben. We moeten mekaar toch wat steunen”, lachen ze. “We kijken er ook naar uit. Alles is klaar. We hebben plastic afscheidingen voorzien zodat al onze tafeltjes gebruikt kunnen worden. Er zullen toch een 30-tal mensen bij ons binnen kunnen. We genieten nu nog even maar we zijn blij dat we terug kunnen opstarten. In het begin was dat nog plezant die plotse ‘vakantie’ maar na twee weken begon het al te wringen.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise