Meer dan vijftig kramen dus zaterdag én zondag markt in Vilvoorde

In Vilvoorde zal de markt op het Rooseveltplein voor het eerst terug plaatsvinden op woensdag 20 mei. De zaterdagmarkt wordt zo goed als zeker opgesplitst in een gedeelte op zaterdag en op zondag.

“Voor de woensdagmarkt voorzien we relatief weinig problemen”, legt schepen van Lokale Economie Didier Cortois (Open VLD) uit. “De zowat 50 kraampjes zullen wel helemaal anders opgesteld worden. Niet langer in drie rijen zoals voorheen maar in twee zodat de marktbezoekers op veilige afstand kunnen passeren en er ook plaats is om wachtrijen te vormen volgens de regels van de kunst. De markt zal dus ook wat meer ruimte innemen en ook het aantal in- en uitgangen wordt beperkt.”

De zaterdagmarkt stelt de stad voor grotere problemen omdat het hier om een negentigtal kramen gaat. “Het is nog een beetje onder voorbehoud maar we denken er sterk aan om de markt in twee te splitsen. Op zaterdag zouden alle kramen met voeding en plantgoed komen en op zondag alle andere. Dat lijkt ons eerlijker dan een soort beurtrol. We wachten wel nog op het ministerieel besluit voor alle details. We hebben nog even maar er moet toch dringend gestart worden met de praktische uitwerking.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise