Huursubsidies voor scholen De Puzzel en Heilig-Hart

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) geeft huursubsidies aan stedelijke basisschool de Puzzel en de Heilig-Hart school in Vilvoorde. Zo kunnen de scholen op korte termijn extra plaatsen in de klas realiseren. De huursubsidies komen 361 leerlingen ten goede en realiseren 96 extra plaatsen. “Deze investering is heel welkom”, zegt Dries Verhaeghe, voorzitter van N-VA Vilvoorde. “Als er genoeg plaatsen zijn in onze lokale scholen, dan moeten ouders hun kinderen niet in een andere gemeente naar school sturen.”

De Vlaamse Overheid investeert via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) in de bouw van gloednieuwe schoolgebouwen. Maar een nieuwe school bouwen kost veel tijd en het is niet op elke plaats de beste oplossing. Soms is het beter om extra ruimte te huren, zodat je sneller en flexibeler extra plaatsen in de klas kan realiseren.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise