Nagelstudio opnieuw geopend na opgelegde sluiting

Nails City, de tweede nagelstudio die begin deze maand door burgemeester Hans Bonte (sp.a) verzegeld werd in de Leuvensestraat, is opnieuw open. De zaakvoerder is tegemoet gekomen aan een aantal voorwaarden die zijn opgelegd.

Volgens Bonte was er net als bij een andere opgelegde sluiting, die van 23 mei dateert, sprake van mensenhandel en uitbuiting van jonge Vietnamese meisjes. “Ze worden er bovendien niet alleen onderbetaald maar moeten er ook in erbarmelijke omstandigheden werken en leven.” Hij riep het parket ook op om grote kuis te houden.

Waarnemend burgemeester Katrien Vaes (Open Vld) heeft nu het opheffingsbesluit getekend. “De zaakvoerder is gehoord en heeft een aantal voorwaarden opgelegd gekregen. Dat ging over voldoende ventilatie want de luchtkwaliteit bleek door al die chemische producten die ze gebruiken slecht te zijn. De zaak mag ook niet bewoond worden door de werknemers en daarbij moeten ook allemaal correct zijn ingeschreven. De politie heeft onderzocht of daar aan tegemoet is gekomen en dat blijkt het geval. Vandaar dat we niet wachten op de termijn van telkens zes maanden om te evalueren. Dat wil echter niet zeggen dat de zaak niet verder in het oog zal gehouden worden.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise