Versleten atletiekpiste afgekeurd

De atletiekpiste in stadion Drie Fonteinen is in dermate slechte staat dat ze werd afgekeurd. Voor Vilvoorde Atletiek Club (VAC), die 500 leden telt, is het dan ook onmogelijk om nog competitiewedstrijden te organiseren. Zelfs de Vlaamse Atletiekliga maant de stad in een brief aan om zo snel mogelijk werk te maken van de vernieuwing. Die zou er toch komen in het voorjaar.

De 400 meter lange piste in het stadion Drie Fonteinen dateert al van in de jaren ’70. Ze wordt druk gebruikt onder meer door de Vilvoordse atletiekclubs Sparta en VAC.

“Intussen werd er wel al eens een nieuwe toplaag aangebracht maar nu is de piste helemaal versleten”, zegt VAC-voorzitter Raymond Seneca. “Het is een voordeel voor ons dat we al zo lang een piste hebben vergeleken met andere clubs maar dit is dan weer het nadeel. Er zijn stukken uit los gekomen waardoor er oneffenheden en putten zijn ontstaan. Die vullen zich met water en dan wordt het nog erger. Het is ook gevaarlijk voor blessures. Er wordt momenteel nog op getraind maar met gewone loopschoenen. Wedstrijden met spikes zijn sowieso niet doenbaar.”

De piste werd dan ook afgekeurd. De Vlaamse Atletiekliga zelf heeft intussen per brief bij de stad aangedrongen om zo snel mogelijk iets aan het probleem te doen.

“We zouden het betreuren dat ervaren organisatoren van compeitiewedstrijden moeten afhaken”, klinkt het vermanend. “De piste werd afgekeurd door het provinciaal comité en het is voor de club bijna onmogelijk om nog officiële wedstrijden te organiseren. Wij vragen u dan ook om de mogelijkheid in deze infrastructuur te investeren grondig te onderzoeken.”

“De bond zet druk met die brief maar we willen geen confrontatie zoeken”, benadrukt Seneca. “We hebben altijd goed met de stad samengewerkt. Er zou wel minstens een nieuwe bovenlaag moeten komen. Hopelijk kunnen ze dit in orde brengen tegen het voorjaar. Nu is het crossseizoen volop bezig maar vanaf april zouden we echt wel over die piste moeten kunnen beschikken. Begin mei zijn er interclubs en we organiseren ook een jeugdkampioenschap voor de beker van Vlaanderen. Hopelijk kan dat allemaal doorgaan.”

Volgens schepen Jan Anciaux (N-VA) mag de club op beide oren slapen. “De heraanleg komt er sowieso”, belooft hij. “Dat geld is voorzien in de begroting van 2016. In het voorjaar zullen de nodige werken worden uitgevoerd.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise