Bromfietster (30) sterft na aanrijding in Vilvoorde

In de Kluitingstraat in Vilvoorde deed zich zaterdag een dodelijk verkeersongeval met vluchtmisdrijf voor. Na een aanrijding tussen een Mercedes en een bromfiets nam de bestuurder van de Mercedes de vlucht.

De bestuurder parkeerde zijn voertuig thuis, maar keerde nadien terug naar de plaats van het ongeval waar hij werd opgepakt  door de politie.

De bestuurder is¬†een 20-jarige Belg uit Vilvoorde met¬†een voorlopig rijbewijs. Op het ogenblik van de feiten reed hij zonder verplichte begeleider en zonder ‚ÄėL‚Äô. Hij was niet onder invloed van¬†alcohol of drugs.

Het slachtoffer is een 30-jarige vrouw uit Kortenberg. Ze werd in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis waar ze nadien overleed aan haar verwondingen.

Het parket van Halle-Vilvoorde trok het rijbewijs van de bestuurder in en stelde een verkeersdeskundige aan. Volgens diens eerste vaststellingen zou de bestuurder 60 tot 65 km per uur hebben gereden, waar slechts 50 was toegestaan. Door een bouwwerf op de plaats der feiten werd het zicht van beide partijen vermoedelijk ook gedeeltelijk belemmerd.

De bestuurder werd ter beschikking gesteld van het parket dat hem voor de onderzoeksrechter heeft voorgeleid wegens onopzettelijke doding in het kader van een verkeersongeval en vluchtmisdrijf.