Sluitingsuur Copacabana geldt minstens half jaar

Het sluitingsuur dat burgemeester Hans Bonte (sp.a) heeft opgelegd aan café Copacabana geldt voor maar liefst zes maanden. Daarna volgt een evaluatie. De zaak moet tot dan om 1 uur ten laatste dicht. Voor het etablissement, dat bekend staat als nachtcafé, komt dit de facto neer op een sluiting.

Aanleiding is een steekpartij in de nacht van 26 op 27 augustus. Twee klanten van het café kregen ruzie ‘over een vrouw’. Een van hen haalde daarop een mes boven en stak het slachtoffer in de hals.

De man werd overgebracht naar het UZ Brussel waar hij met succes werd geopereerd. Hij is buiten levensgevaar. De dader werd opgepakt en is aangehouden door de onderzoeksrechter. Hij werd opgesloten in de gevangenis van Sint-Gillis.

De Vilvoordse burgemeester sloot het café begin november vorig jaar al eens na een incident waarbij een gewapende man zich wilde wreken na een vechtpartij.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise