Brandstichting in politiekantoor VIMA

Dinsdagochtend omstreeks 04.30 uur is brand gesticht in een lokaal aan de achterkant van het politiekantoor van Vilvoorde. Dat heeft burgemeester Hans Bonte (sp.a) bevestigd.

“Blijkbaar is één of zijn meer personen over een omheining geklommen en via een kipvenster in eenverhoorlokaal binnengedrongen. Daar werd brand gesticht. Er werden brandversnellers in het lokaal aangetroffen”, zegt de burgemeester van Vilvoorde. “Gelukkig was dat lokaal qua meubilair karig ingericht, maar de deur en het venster zijn beschadigd en er is ook rookschade”, aldus Bonte.

Erg lang kan de brand niet geduurd hebben, want toen enkele politiemensen die van permanentie waren er op uitkwamen, was het vuur al spontaan gedoofd.

“Uiteraard zullen we extra beveiligingsmaatregelen nemen om te voorkomen dat nog iemand een politiekantoor binnendringt”, zegt de burgemeester. Het parket heeft een onderzoek ingesteld voor brandstichting bij nacht met mensen in het gebouw, een misdrijf waar zwaar aan getild wordt.

“We hebben geen aanwijzingen over de dader(s)”, zegt Hans Bonte, “ook niet in de richting van geradicaliseerde jongeren, al zullen sommigen misschien snel de link leggen met die milieus, nu de politiekantoren sinds de recente aanslagen van geradicaliseerde moslimjongeren en het instellen van niveau drie van de terreurdreiging als extra gevoelige plekken worden beschouwd.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise