Overleg met Nederlanders over Syriëstrijders

In het Nederlandse Delft vond onlangs topoverleg plaats tussen verschillende Nederlandse en Belgische burgemeesters over het probleem van terugkerende Syriëstrijders of jihadgangers.

Van Belgische zijde waren Bart De Wever (Antwerpen), Bart Somers (Mechelen) en ook Hans Bonte (Vilvoorde) aanwezig. De burgemeesters deelden er hun ervaringen met elkaar en met de Nederlandse antiterreurbaas Dick Schoof.

De Wever, Somers en Bonte staan al sinds vorig jaar met elkaar in overleg over de situatie van zowel vertrekkende als terugkerende Syriëstrijders en stelden ook al een handleiding voor een brede waaier van diensten en organisaties op om radicaliserende jongeren te herkennen en aan te pakken.

Nu hebben ze hun bevindingen ook overgemaakt aan hun Nederlandse collega’s uit onder meer Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Arnhem, Leiden, Zoetermeer en Delft. ‘Het stemt me in ieder geval tevreden dat het probleem eindelijk steeds ernstiger genomen wordt’, zegt Bonte.

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...