Overleg met Nederlanders over Syri√ęstrijders

In het Nederlandse Delft vond onlangs topoverleg plaats tussen verschillende Nederlandse en Belgische burgemeesters over het probleem van terugkerende Syri√ęstrijders of jihadgangers.

Van Belgische zijde waren Bart De Wever (Antwerpen), Bart Somers (Mechelen) en ook Hans Bonte (Vilvoorde) aanwezig. De burgemeesters deelden er hun ervaringen met elkaar en met de Nederlandse antiterreurbaas Dick Schoof.

De Wever, Somers en Bonte staan al sinds vorig jaar met elkaar in overleg over de situatie van zowel vertrekkende als terugkerende Syri√ęstrijders en stelden ook al een handleiding voor een brede waaier van diensten en organisaties op om radicaliserende jongeren te herkennen en aan te pakken.

Nu hebben ze hun bevindingen ook overgemaakt aan hun Nederlandse collega’s uit onder meer Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Arnhem, Leiden, Zoetermeer en Delft. ‘Het stemt me in ieder geval tevreden dat het probleem eindelijk steeds ernstiger genomen wordt’, zegt Bonte.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise