Jongeren lassen tijdens vakantie

Ondanks dat het paasvakantie is, zoemt het van de bedrijvigheid in het lasatelier van TechnOV, school voor wetenschap en technologie. Dinsdag 8 en woensdag 9 april waren er telkens een 10 –tal jongens en meisjes tussen 12 en 15 jaar aan het lassen.

Het is een initiatief van de Stedelijke Jeugddienst , het Vervolmakingscentrum van de lassers, TechnOV en de Vest in het kader van de tienerwerking ‘Mish Mash’.

De jonge enthousiastelingen krijgen eerst informatie over veilig werken, dan een katoenen werkpak, veiligheidsschoenen, een lasbril en laskap. Dan pas kunnen ze in het atelier aan de slag.

Ze plooien een metaal  plaatje tot een briefhouder en lassen er hun naam op, zodat het een echt gepersonaliseerd stuk wordt. Dat kunnen ze meenemen om op hun bureau te plaatsen. Maar dan staan ze nog voor een grotere uitdaging: voor ‘Mish Mash’ een logo ontwerpen en dit in metaal uitvoeren. Creativiteit en handigheid gaan hand in hand.

De leerlingen lassen-constructie helpen maar al te graag, want lassen is hun grote passie.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise