Anneliese Simoens krijgt titel van ereschepen

Anneliese Simoens (46) heeft de titel van ereschepen van de stad Vilvoorde gekregen. Ze werd daarmee in de bloemetjes gezet voor haar carrière als schepen en als gemeenteraadslid.

Burgemeester Hans Bonte had het over een merkwaardige carrière die heel jong (27) begonnen is. Simoens was 18 jaar lid van de gemeenteraad waarvan 15 jaar schepen.

‘Zij was geen grijze muis maar heeft de stad in veel domeinen kleur gegeven’, sprak Bonte.

‘Simoens nam niet alleen stimulerende initiatieven wat haar bevoegdheden betrof maar leverde ook een grote inzet naar het verenigingsleven toe, zeker in de wijk Far-West. Daarnaast wist ze de politiek schitterend te combineren met een druk beroepsleven en een groot gezin.’

Bonte verwees ook naar de moeilijke periode binnen haar partij CD&V en benadrukte dat ze ondanks die ontwikkelingen haar mandaten niet verwaarloosde.

Geen rancune

Simoens benadrukte in een kort wederwoordje dat ze enkel positief terug kijkt op haar  politieke carrière.

‘Ik heb veel mooie momenten gehad, toch wel een en ander gerealiseerd, toffe mensen ontmoet en veel plezier gehad. Ik heb er ook veel uit geleerd, en het heeft me voor een stuk gemaakt tot wie ik nu ben. Ik sta zeer zelfzeker in het leven, en dat komt ook mijn advocatenkantoor en mijn kinderen ten goede.’

‘Ik heb ook geen enkele rancune meer ten opzichte van niemand. Ik heb die politieke moordtoestanden los gelaten, en dat is zo bevrijdend.’

Ondertussen behaalde de gewezen schepen ook haar vliegbrevet. ‘Ik slaag nu letterlijk en figuurlijk mijn vleugels uit. En ik ben jong genoeg om nog heel ver te vliegen’, lacht ze.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise