Gewapende overvallers Ternatse frituren snel opgepakt

In Ternat vonden donderdagavond kort na elkaar gewapende overvallen plaats op twee frituren.

Om 21.23 uur gebeurde een eerste overval op de frituur ’t Kom-Promi op de Assesteenweg in Wambeek. Een kwartier later volgde een tweede overval op de frituur Den Bos in de Nieuwbaan in Sint-Katherina-Lombeek.

De feiten werden door twee verdachten gepleegd. Terwijl één van hen de effectieve diefstal pleegde door de uitbaters met een wapen te bedreigen en de inhoud van de kassa mee te nemen, stond de tweede buiten te wachten in een vluchtvoertuig.

Onmiddellijk na de feiten kamde de politie de omgeving uit en ze merkten daarbij een verdachte BMW met twee inzittenden op.

Het voertuig werd voor controle aan de kant gezet aan het tankstation van de E40 in Groot-Bijgaarden maar reed onmiddellijk weer weg richting de E19 (Bergen/Charleroi).

De politie zette de achtervolging in en zag hoe het voertuig uiteindelijk de afrit Dilbeek nam en daarbij diverse rode lichten negeerde.

In de buurt van de Ninoofsesteenweg sprong de passagier uit het voertuig en vluchtte te voet weg, de BMW reed verder en kan ontkomen. Het voertuig werd later leeg aangetroffen op de Ninoofsesteenweg in Anderlecht.

De weglopende passagier kon door de politie worden opgepakt. Hij werd geïdentificeerd als de 18-jarige A.B. uit Merchtem (van Belgische nationaliteit).

Hij bekende de feiten en gaf de politie de naam van zijn mededader, de 23-jarige K.A. uit Anderlecht (van Belgische nationaliteit). De tweede werd bij hem thuis opgehaald maar hij ontkent de feiten volledig.

De twee verdachten werden ter beschikking gesteld van het Parket Halle-Vilvoorde en in de loop van de dag voor de onderzoeksrechter geleid.

Ze worden verdacht van diefstal met geweld, in bende, bij nacht, met vertoon van een wapen en gebruik makend van een voertuig om de vlucht te verzekeren.