Oud-OCMW-voorzitter Roland Meulemans verongelukt in Thailand

In Thailand is bij een motorongeval de gewezen Leeuwse schepen en OCMW-voorzitter Roland Meulemans (CD&V) om het leven gekomen.

Meulemans was afkomstig uit Neder-Over-Heembeek, geboren op 19 februari 1953 en studeerde sociale wetenschappen aan de VUB. Hij kwam in de jaren ’70 in Vlezenbeek wonen. Via het sport- en verenigingsleven belandde hij al in 1982 in de Leeuwse gemeenteraad.

In 1995 werd hij schepen voor jeugd en sport. Hij realiseerde in die jaren de zaal Lakelinde en stond mee aan de wieg van jeugdclub Tweedrio.

Vanaf 2001 bleef hij twaalf jaar OCMW-voorzitter in Sint-Pieters-Leeuw. Mede onder zijn impuls werd het woonzorgcentrum Zilverlinde gerealiseerd.

In 2012 kwam hij niet meer op bij de verkiezingen. Na zijn pensionering, begin 2013, week hij definitief uit naar Chiang Mai in het noorden van Thailand, een land waar hij waarvan hij de laatste jaren enorm was gaan houden en waar hij intussen een eigen huis had gebouwd. Ook de Thaise taal had hij zich al eigen gemaakt.

Over de omstandigheden van het ongeval, de repatriëring en de afscheidsplechtigheid zijn voorlopig nog geen details bekend.

Via de site van de Leeuwse Wielertoeristen (LWT), waarvan hij sinds 2001 lid was, is een ‘ten huize van’ te lezen uit het clubblad van 2012.