Vrachtwagendieven snel geklist dankzij traceersysteem

Twee dieven die zondagnacht in Sint-Pieters-Leeuw een vrachtwagen hadden gestolen op een bedrijfsterrein zijn snel tegen de lamp gelopen dankzij een ingebouwd traceersysteem.

Het was een politiepatrouille van Sint-Pieters-Leeuw die rond 0.50 uur vaststelde dat de toegangspoort van het bedrijf Cogam deels op het trottoirs en de rijbaan lag. Het leek alsof een voertuig van binnen naar buiten tegen de poort was gereden.

Navraag bij de verantwoordelijke van het bedrijf leerde dat inderdaad een vrachtwagen was gestolen. Het voertuig was echter uitgerust met een traceersysteem.

Via de computer kon men zien dat de vrachtwagen via de Brusselse Ring in Machelen de afslag nam naar de E19. De wegpolitie werd ingeschakeld en die kon de vrachtwagendieven op heterdaad betrappen op een parking in Peutie.

Eén van beiden trachtte nog te vluchten, maar hij gleed uit en brak zijn pols. Hij werd onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis gebracht.

Beide verdachten werden ter beschikking van het parket gesteld. Eén van de twee, momenteel zonder geldige verblijfplaats, werd aangehouden. Zijn kompaan mocht beschikken onder voorwaarden en met een pols in het gips.