Elf leerlingen IMI naar ziekenhuis na spelletje met pepperspray (update)

Op de middelbare school van het Immaculata Maria-instituut (IMI) in Roosdaal werden dinsdag een aantal leerlingen onwel. 

Tijdens de middagpauze kregen in het gebouw van de 1ste graad secundair enkele kinderen ademhalingsproblemen en prikkelhoest. Snel bleek dat in de leerlingentoiletten een onbekend product aanwezig was dat zorgde voor irritatie van de luchtwegen.

Volgens bepaalde bronnen werd pepperspray in de toiletten gespoten. De walmen van de pepperspray verspreidden zich via de luchttoevoer.

De interne evacuatieprocedure werd opgestart en het getroffen gebouw was snel ontruimd. Bij aankomst van de hulpdiensten om 14.30 uur werd bij metingen door de Civiele Bescherming vastgesteld dat het oranje product pepperspray zou zijn.

Door de onzekerheid over het product en de mogelijke gevolgen werd door de 100-centrale verschillende korpsen ingeschakeld en werden vijf ziekenwagens en een Medisch Urgentieteam ter plaatse gestuurd.

In totaal werden elf leerlingen van het 1ste en 2de secundair naar twee Aalsterse ziekenhuizen afgevoerd. Twee  leden van het onderhoudspersoneel hadden klachten maar dienden niet afgevoerd te worden.