Oh!Lait, vers van de koe op het Koeweidehof!

Sinds de opstart in 2012 profileert het Koeweidehof zich als een innovatieve en moderne boerderij die zich richt op duurzame en technologische vooruitgang in de zuivelsector. Iedereen is er al komen kijken en zowat alle ministers weten ondertussen de Koeweidestraat liggen. Bart Vanderstraeten en Marijke d’Hertefelt blijven echter aan de weg timmeren en lanceerden nu ook een nieuw zuivelmerk, genaamd Oh!Lait.

De authentieke smaak van verse melk recht van de boer naar de consument brengen, dat is wat Oh!Lait beoogt en dat met een duidelijke focus op kwaliteit en duurzaamheid. De koe heeft als het ware amper de melkrobot verlaten of de melk verdwijnt al in de fles of wordt verwerkt in aanverwante producten, De melk wordt dus meteen op de boerderij verwerkt in een mini-zuivelfabriek op hun erf. Om dat te doen lukken is de Lely Orbiter geïnstalleerd,

“Consumenten kiezen steeds vaker voor lokale merken met natuurlijk, onbewerkte producten. Dankzij de mini-zuivelfabriek en Oh!Lait kunnen nu nog meer mensen onze producten kopen en proeven”, vertellen Bart & Marijke. Het productassortiment van Oh!Lait is zorgvuldig samengesteld om in te spelen op de wensen van de moderne consument:  volle en halfvolle melk, Barista melk, volle en magere yoghurt en Iced Latte Variaties met smaken zoals Macchiato en Caramel.

Oh!Lait zal binnenkort beschikbaar zijn in supermarkten en koffiezaken in Vlaanderen en het Brussels Gewest. De lancering wordt ondersteund door een kleurrijke en vrolijke marketingcampagne, met opvallende verpakkingen, een nieuwe website en sterke aanwezigheid op sociale media.

Het Nederlandse bedrijf Lely stak voor de eerste keer de grens over om een Lely Orbiter in België te plaatsen. Daar waren de talrijk aanwezige noorderburen bijzonder fier op. Het is niet alleen een mijlpaal voor het bedrijf – dat in eigen land al vijf actieve Lely Orbiters heeft staan – doch ook voor het Koeweidehof. “De melk verdwijnt niet in een container, maar krijgt een eigen gezicht! Verser dan vers kan niet en bovendien is de melk traceerbaar. De keten wordt hierbij nog verkort!”

De trotse eigenaars Bart en Marijke mochten het officiële gedeelte inleiden waarna ook de CTO van Lely, Martijn Boelens, burgemeester Maarten Mast en Vlaams minister van Landbouw Jo Brouns niet alleen de lof zongen van deze nieuwe realisatie, maar ook van het ganse bedrijf. Nog een weetje: burgemeester Mast liet optekenen dat hij noch melk noch koffie drinkt!

Voor meer informatie, bezoek de website Oh!Lait Website of via info@koeweidehof.be. (eb)

Topartikels bij Goeiedag.be